DHI Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

DHI Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekiminden sonra, sauna, hamam solaryum ve denize girilmemelidir. İlk 1 aylık koruma süresince bu aktivitelerden uzak durulması önemlidir. 

Saç ekiminden sonra yıkama işleminde hekim önerileri mutlaka dikkate alınmalı ve saç ekimi sonrası kullanılma uygun şampuanlar tercih edilmelidir.

Saç ekimi sonrasında ekim yapılan bölgede sivilcelenmeleri kabuklanmalar ve kaşınmalar olabilmektedir. Bu gibi durumlarda kaşınmamalı kabuklar soyulmamalı ve hekim önerisine göre varsa ilaç kullanımına devam edilmelidir. Bu sivilcelenme, kabuklanma ve kaşınmalar kendiliğinden iyileşecektir. Durum çok uzun süre devam ederse hekime bilgi verilmelidir. 

Saç ekimi sonrasında, ilk 4 hafta boyunca yıkama işlemi ardından saç kurutma makineleri veya saç şekillendiricileri kullanılmamalı, saçlar havlu ile hafifçe kurutulmalı veya kendi kendine kurumaya bırakılmalıdır. Ekim yapılan bölgenin aşırı sıcak ve aşırı soğuktan korunması gerektiğinden dolayı saç kurutma makineleri saç ekim yapılan bölgeye zarar verecektir. 

DHI saç ekimi sonrasında ilk 48 saat ekim yapılan bölgeye kesinlikle temas olmamalıdır.

Saç ekimi baş bölgesinde arka kısımdaysa eğer sırt üstü yatılmamalıdır, uygulama yapılan bölge maksimum özenle korunmalı, üzerine yatılmamalı ve temas önlenmelidir. 

Saçlar 48 saat süresince yıkanmamalıdır, ilk yıkama üçüncü veya dördüncü gün mutlaka uzman hekim kontrolünde veya hekim yönlendirmeleri doğrultusunda yapılmalıdır. 

Saç ekimi sonrasında ekim yapılan bölge güneşten korunmalıdır, bu süreçte mümkün oldukça güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır. 

Saç ekimi sonrasında ilk 1 hafta alkol ve sigara tüketimine mutlaka ara verilmemelidir. Sigara ve alkol tüketimi kan akışının düzenine direkt etki ettiği için ekim sonrası iyileşme sürecini olumsuz olarak etkilemektedir.

Saç ekiminden sonra saç ekimi uygulanan bölgenin temizliği yine oldukça önemli bir konudur, bu konuda hekimden özel bir reçete talep edilebilir ve bu zaman zarfında, saç spreyi saç jölesi gibi maddeler kullanılmamalıdır.